Първенците от последните два сезона в Шампионската лига Челси и Реал

...
Първенците от последните два сезона в Шампионската лига Челси и Реал
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси - Реал Мадрид 0:1, Родриго с ключов гол

Първенците от последните два сезона в Шампионската лига Челси и Реал Мадрид играят при резултат 0:1 в среща-реванш от четвъртфиналите на шампионата. Родриго даде задатък на " кралете " в 58-а минута.

Гостите предстоящо поеха по-голямата част от контрола върху топката в първите минути, само че дебютният късмет беше за Челси. В 11-а минута Нголо Канте опитва удар от границата на наказателното поле, който обаче мина настрана. 

В 21-а минута гостите дадоха отговор. След самостоятелен пробив на Родриго той опитва изстрел и топката срещна гредата на вратата на Кепа. 

Испанците станаха по-опасни спрямо началните минути, само че пък Челси продължаваше да владее повече топката. Реал разчиташе на контраатаки основно по крилата. При следващата такава в 41-вата минута последва центриране към Винисиус Жуниор, който за малко се размина с попадение. 

Вторият " златен " за Челси късмет през първата част пристигна в добавеното време, когато Джеймс откри Марк Кукурея на далечната греда. Там някогашният състезател на Барселона си спря топката и стреля, само че Куртоа отрази. 

На почивката Анчелоти размени Алаба с досегашния играч на домакините Антонио Рюдигер. Както и преди почивката, пред Канте се откри първия късмет за полувремето. В 52-рата той съумя да нанесе изстрел от 4-5 метра, само че нацели тялото на Милитао. 

Две минути по-късно домакините упорстваха за втори жълт картон на Милитао, който фаулира Чалоба в тил. Арбитърът Даниеле Орсато обаче му спести изгонването. 

Изнесените напред състезатели в синьо оставиха необятно пространства в своята половина, което беше употребявано от мадридчани и те поведоха с 1:0 в 58-ата минута. Тогава Родриго размина Чалоба, последва замяна на пасове с Вини Жуниор, след което топката се озова в мрежата на Кепа. 

Ето съставът на Реал Мадрид: 

Челси : Кепа, Фофана, Силва, Чалоба, Джеймс, Канте, Фернандес, Ковачич, Кукурея, Галахър, Хавертц;

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Камавинга, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Родриго, Бензема;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР